10 anys

fent camí junts

Canòlich Music 2022

Del 16 al 19 de novembre. Sant Julià de Lòria. Andorra

El Canòlich Music d’enguany celebra 10 anys!

És cert que la mesura del temps és relativa, depenent amb que la comparem, però una dècada ja pot començar a considerar-se un marc temporal de certa magnitud.

I més si parlem d’un festival de música. I més si amb aquesta música es volen transmetre valors. I més si aquests valors són cristians. I més si aquests valors es volen transmetre als joves…

No han estat, però, aquestes les dificultats més importants amb què l’equip organitzador del Canòlich Music ha hagut d’enfrontar-se durant aquests deu anys. Han estat altres frustracions, desil·lusions i manca de confiança que potser l’han fet trontollar. Tot i que després, gràcies a la comunió de l’equip organitzador, que treballa de forma entusiasta pel projecte, les noves edicions s’han anat succeint. I hem arribat aquí. A la desena edició.

No és que vulguem plantejar aquest nou Canòlich Music com una edició de balanç, però no podem desaprofitar la bona notícia del Sínode de Bisbes en què estem immersos per relacionar el seu eslògan, “Comunió. Participació. Missió” amb el nostre.

De fet, ja hem parlat de la “comunió” que ha impulsat l’organització del festival edició a edició. Comunió que hem trobat també en tots els col·laboradors, voluntaris, espònsors, tècnics i artistes que hi han pres part.

La “participació” ha estat un altre cavall de batalla. El jove sempre ha tingut molt clar quins són els seus gustos i de quina manera vol viure’ls. Però volíem arribar a ell, fos qui fos, fent propostes arriscades i equilibris impossibles.

La seva resposta no ha estat sempre la desitjada, això va així, tanmateix, la sorpresa ha vingut d’altres col·lectius que sí que s’han fet seu el Canòlich Music. I si no, que me’n dieu de les multitudinàries celebracions amb els grups de gòspel? O dels nodrits concursos del “Dona’t a conèixer” amb les famílies dels artistes? O la participació de les escoles quan el Canòlich Music les ha visitat?

És per això que el festival està obert a tot. Volem la participació de tots! Infants, joves, adults, gent gran… tots hi som convidats. El Canòlich Music és de tothom. Ha de ser de tothom. I tothom se l’ha de fer seu.

I la “missió”? Tenim clar què és el que volem, com ho volem i per a qui ho volem. I sobretot per Qui ho fem. La missió està ben definida des del dia que va sorgir la idea d’aquest esdeveniment (oi Pepe i Joan Carles?). Només materialitzem en fets les idees que van sorgint i que han fet adaptar el Canòlich Music a les necessitats del moment.

Per això volem que l’edició d’enguany s’obri més que mai per tal que qui se senti atret pels valors i la proposta d’aquest festival pugui, no només participar-hi, sinó dir la seva, opinar amb criteri per construir les futures edicions.

La paraula “Sínode” significa “fer camí junts” i per això plantegem un Canòlich Music més sinodal que mai, amb un estil particular per arribar a tots, per arribar a les escoles, per arribar a les cases, per arribar al carrer, per arribar on més llocs millor.

Cal reflexionar junts sobre el camí recorregut, però també cal decidir junts quins processos poden ajudar al Canòlich Music a viure la comunió, a realitzar la participació i a obrir-se a la missió.

El desè aniversari del Canòlich Music es prepara!